La llar de foc Mod. POLO

A principis dels anys 60, José Antonio Coderch va ser contractat per a la reforma Del Real Club de Polo de Barcelona, on en aquella època regentava l’alta societat barcelonina. En aquesta remodelació, José Antonio Coderch va decidir dissenyar una xemeneia que recordés les antigues masies, on el foc es cap a en el sòl, sent el centre d’atenció i reunió de la llar. Hi ha va néixer la xemeneia POLO. La segona xemeneia que DAE incorpora a la seva fabricació. Una xemeneia de grans dimensions, marcada per la verticalitat estructural del tub i la seva campana conformant un element compacte i que al seu torn queda alleugerit per la suspensió de la graella i el descans en el sòl del calaix de cendres. És una xemeneia que combina perfectament en ambients rústics com a moderns i amb multitud d’aplicacions. com pot ser damunt d’un repeu, com a separador d’espais…

Com ens diuen molts professionals, ens agrada pel seu magnífic disseny tècnic, que facilita la conducció perfecta de la calor i la sortida del fum, i també l’estètic, que permet variar lleugerament les maneres de col·locació i distàncies al sòl.

Després del seu gran èxit, José Antonio Coderch va decidir realitzar la mateixa xemeneia però amb unes mesures mes reduïdes, d’aquesta manera podia arribar a cobrir una necessitat en petites estades de la llar. En aquella època es trobava realitzant la Casa Senillosa  en Cadaques . D’hi ha va néixer el  tercer  model  que incorporo DAE a la seva col·lecció de xemeneies, la POLO P..

 

Per això en l’actualitat DAE comercialitza els dos models, denominats.

 

POLO G.  (Gran)  i  POLO P.  (Petita)

 

La seva silueta troncopiramidal és un referent del disseny espanyol de mitjan segle XX. Símbol de modernitat, va suposar una important innovació tècnica basada en les llars tradicionals.

 

 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.