Xemeneia CAPILLA

Amb ella va començar la col·lecció DAE.

En 1950 José Antonio Coderch inspirat per la xemeneies angleses va decidir realitzar una xemeneia d’obra a la casa que compartia juntament amb Leopoldo Milá en Cadaques.

Una vegada realitzada amb materials d’obra i sabent que la persona que el podia ajudar per a realitzar un primer prototip en metall, a causa de la seva experiència, era precisament Leopoldo Milá que en aquella època es dedicava a realitzar tubs d’escapament per a les empreses Ossa i Montesa. Una nit asseguts els dos enfront del foc de la xemeneia José Antonio Coderch sac uns esbossos realitzats a mà alçada i els hi ensenyo a Leopoldo preguntant-li. et veus capaç de poder realitzar aquesta xemeneia en xapa d’acer? al que Leopoldo Milá va respondre: per descomptat.

 

En aquest moment crec que no eren conscients del que significaria aquesta xemeneia. Era la primera xemeneia metàl·lica fabricada a Espanya, en 1964 va ser premiada amb un delta d’or i avui dia continua sent una xemeneia de disseny modern, anem el que se’l denomina com a disseny atemporal.

Fa ja 70 anys que la xemeneia CAPILLA ens acompanya i la seva demanda segueix en ascens. Hi ha vària coses a remarcar d’ella, sorprenentment és una xemeneia petita, això permet poder instal·lar-la en qualsevol espai amb independència que sigui una estada petita o gran per les seves reduïdes mesures, una altra dada molt important és el gran rendiment. D’altra banda amb la dedicació de José Antonio Coderch i les mans de Leopoldo Milá van aconseguir no sols una xemeneia on poder contemplar el foc, sinó que van estudiar perfectament la correcta sortida de fums de la xemeneia i una cosa molt important, que el cos de la xemeneia actués com una caixa de ressonància, potenciant el so del crepitar de la llenya quan crema. Qui no ha pensat mai a romandre al costat del foc sol o en companyia escoltant aquest so màgic?

Realment podem afirmar que la xemeneia Mod. CAPILLA  és una xemeneia totalment funcional a l’hivern i una escultura a l’estiu.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.